LMT klienti otrajā ceturksnī runā un patērē datus vairāk, apgrozījums pieaug

JŪL
2012

2012. gada pavasaris Latvijas Mobilajam Telefonam (LMT) bijis ļoti veiksmīgs stratēģisko uzdevumu pildīšanā – strauji palielinājies viedtālruņu lietotāju skaits tīklā un izveidots 4G pārklājums visā Liepājā. Lielā mērā pateicoties jaunajam pieslēgumam Pirmais, pieaudzis patērēto datu apjoms un viena lietotāja norunāto minūšu skaits.

Šā gada otrajā ceturksnī LMT grupas apgrozījums sasniedza 30,6 miljonus latu, kas ir par pusmiljonu vairāk nekā pirmajā ceturksnī. Savukārt EBITDA* peļņa pieaugusi par 0,7 miljoniem un gada otrajos trīs mēnešos kopā bija 11,7 miljoni latu.

uz svarīgākajiem notikumiem atskatās LMT prezidents Juris Binde LMT vienmēr centies radīt tādus mobilo sakaru lietošanas apstākļus un pakalpojumus, kādi klientiem nepieciešami. Šodien aizvien vairāk cilvēku apzinās, ka viņiem vajag viedtelefonu un pieslēgumu, kas ļauj izmantot visas tā sniegtās iespējas. Mēs ar prieku nākam pretī klientiem, tādēļ šovasar sākām piedāvāt pieslēgumu Pirmais, un tas ātri iekaroja patērētāju uzticību. Cilvēkiem vajag aizvien ātrāku internetu, tādēļ mērķtiecīgi attīstām 4G tīklu.

Lai gan lietotāju skaits LMT tīklā ceturkšņa laikā palicis gandrīz nemainīgs – 1,05 miljoni klientu, būtiski pieaudzis patērēto datu apjoms. Pakalpojumu Internets telefonā un Internets datorā lietotāji otrajā ceturksnī vidēji mēnesī patērējuši ap pusmiljonu gigabaitu datu, kas ir gandrīz par desmito daļu vairāk nekā vidēji mēnesī pirmajā ceturksnī.

To var izskaidrot ar straujo viedtālruņu skaita pieaugumu, jo tie atvieglo interneta lietošanu. Trīs mēnešu laikā LMT tīklā lietoto viedtelefonu kopējais skaits palielinājies par 12 tūkstošiem un tagad ir 159 000.

Otrajā ceturksnī LMT izdevās ielikt stūrakmeni 4G tīkla būvniecībā – Liepāja kļuva par pirmo pilsētu Latvijā, kur ceturtās paaudzes mobilā tīkla pārklājums pieejams visā teritorijā. Pavisam Liepājā un tās apkārtnē uzstādītas vienpadsmit 4G stacijas, un klientiem pieejams internets ar datu pārraides ātrumu līdz pat 100 megabitiem sekundē. 4G tīkls pieejams arī Rīgā, Jūrmalā un Rīgas rajonā.

* EBITDA - pamatdarbības peļņa jeb peļņa pirms nodokļiem, amortizācijas atskaitījumiem un procentu maksājumiem.

Par LMT

Kopš LMT dibināšanas kopējie kapitālieguldījumi sasnieguši gandrīz 300 miljonus latu, turklāt katru gadu LMT iegulda mobilo sakaru tīkla attīstībā ievērojami vairāk līdzekļu nekā konkurenti. Tas ļāvis izveidot vienu no modernākajiem sakaru tīkliem Eiropā, kas nodrošina augstu pakalpojumu kvalitāti. 2011.gadā LMT infrastruktūrā investējis 18 miljonus latu, un šogad tiks ieguldīta identiska summa. 20 gadu laikā LMT valstij nodokļos samaksājis vairāk nekā 350 miljonus latu un dividendēs, tai skaitā pastarpināti, vairāk nekā 215 miljonus latus.

Kā augsts novērtējums LMT darbam ir daudzie apbalvojumi. LMT jau trešo gadu ir Uzņēmumu Reputācijas topa, Latvijas patērētāju Mīlētāko zīmolu un Latvijas iekārojamāko darba devēju topa augšgalā.