LMT pieaudzis klientu skaits un rentabilitāte

JŪL
2015

Šā gada pirmajā pusgadā salīdzinot ar šo pašu periodu pērn Latvijas Mobilā Telefona (LMT) klientu skaits audzis vairāk nekā par 28 tūkstošiem sasniedzot 1 119 193. Savukārt uzņēmuma rentabilitāte jeb EBITDA salīdzinot ar pagājušā gada pirmo pusgadu sasniegusi īpaši augstus rezultātus – pieaugot par 9%, LMT EBITDA šā gada pirmajā pusgadā ir 28 miljoni eiro.

Tik labus uzņēmuma darbības rezultātus nodrošinājis pieaugums ieņēmumos no pamatpakalpojumiem, jo īpaši no Internets Datorā un Internets Telefonā, kā arī ievērojams pieaugums iekārtu tirdzniecībā. Pirmajā pusgadā LMT pārdevis par 77% vairāk viedtālruņu nekā šai periodā pērn. Strauju izrāvienu mobilo telefonu tirdzniecībā nodrošinājis iekārtu tirdzniecība ar Atvērtais līgumu un jaunie LMT mobilā satura centri, kur iespējams izmēģināt telefonus, planšetes un datorus, kā arī aksesuārus un saņemt LMT klientu konsultantu ieteikumus un praktisku palīdzību lietotņu jeb aplikāciju uzstādīšanā. Atvērtais ietekmējis arī LMT apgrozījumu, kas pirmajā pusgadā ir 78,5 miljoni eiro.

Latvijā turpina augt mobilā interneta popularitāte. Šā gada pirmajā pusgadā salīdzinot ar šo pašu periodu pērn par ceturto daļu jeb 25% pieaudzis LMT Internets Telefonā pēcapmaksas lietotāju skaits un par 23% arī LMT Internets Datorā lietotāju skaits. Līdz ar viedtālruņu un mobilā interneta izplatību pieaug pieprasījums arī pēc mobilā satura piedāvājuma. Mobilajā televīzijā LMT Straume gan lietotnē jeb aplikācijā, gan interneta vietnē straume.lmt.lv simtiem tūkstošu lietotāju šogad sekojuši līdzi Latvijas izlases spēlēm hokejā, Dziesmu un deju svētkiem, LMT Summer Sound, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē konferencēm un daudzu citu pasākumu tiešraidēm.

Satura pakalpojumu un mobilā interneta izplatība notikusi pateicoties straujai LMT ātrgaitas 4G tīkla attīstībai, kas LMT klientiem jau vairākus gadus ļauj ātrāk un ērtāk un līdz ar to lietošanā daudz patīkamāk pārlūkot gan bildes, gan video tiešraides augstā kvalitātē. LMT ir plašākais 4G pārklājums ar šobrīd jau 700 ātrgaitas 4G bāzes stacijām visā Latvijā. Šogad LMT tīkla attīstībā plānots ieguldīt 28 miljonus eiro.