LMT klientu skaits sasniedz miljonu

NOV
2007

Latvijas Mobilais Telefons šodien sveic savu miljono klientu, par ko ir kļuvusi rīdziniece Ira Homenko.

LMT prezidents Juris Binde: „Ikviena telekomunikāciju operatora mērķis ir panākt pēc iespējas lielāku klientu skaitu. Tomēr pats galvenais ir esošo klientu apmierinātība ar pakalpojumu kvalitāti un daudzveidību. LMT ir uzņēmums, kurš šo principu ievēro vienmēr un visur. Gandarījumu rada fakts, ka lielākā daļa no šiem LMT miljons klientiem ir pastāvīgā pieslēguma abonenti. Acīmredzot viņi novērtē iespējas, ko sniedz LMT Atlaižu programma, kas nodrošina klientiem līdz pat 30% atlaides sarunām LMT tīklā, līdz pat 35% atlaides abonēšanas maksai, atlaides īsziņām – līdz 40% un datu pārraidei – līdz 30%.” Jāpiebilst, ka saskaņā ar jaunāko pētījumu datiem LMT ir visapmierinātākie klienti Latvijā un vislojālākie visā Baltijā. Turklāt iedzīvotāji LMT novērtē kā uzņēmumu ar vislabāko reputāciju Latvijā.

Soļi ceļā uz 1 000 000. abonentu:

1992. gada novembris – 500 abonenti
1995. gada decembris – 10 000 GSM tīkla abonenti
1997. gada oktobris – 50 000 abonenti
1998. gada augusts – 100 000 abonenti
1999. gada decembris – 200 000 abonenti
2000. gada oktobris – 250 000 abonenti
2001. gada augusts – 300 000 abonenti
2003. gada aprīlis – 500 000 abonenti
2007. gada novembris – 1 000 000 abonenti

Irai Homenko kā miljonais klients saņem 1 000 000 sekundes sirsnīgām sarunām LMT tīklā. Mobilā tālruņa lietotājam, kurš runā pa tālruni vienu stundu mēnesī, ar šo sarunu apjomu pietiktu gandrīz 24 gadiem. LMT pasniedz Irai arī mirdzošu zeltītas krāsas modīgu mobilo tālruni, kā arī īpašo dāvanu – zvaigzni Kasiopeja zvaigznājā, kas turpmāk tiks saukta kā „LMT miljonais klients IRA HOMENKO”. Pārsteigumus LMT miljonajam klientam sagādāja ne tikai debesu zvaigzne, bet arī mūsu pašu Latvijas zvaigznes – Latvijas valstsvienības futbola komandas kapteinis Vitālijs Astafjevs, basketbola komandas Barons/LMT spēlētājs Armands Šķēle, LMT rallija komandas sportists Andis Neikšāns un kino režisors Jānis Streičs. Savukārt TV šova „Dejo ar zvaigzni” finālists Valdis Škutāns izdancināja Iru viņas iemīļotajos salsas dejas ritmos.

Ievērojamu LMT lojālo klientu skaitu palīdzējis sasniegt plašais sakaru tīkla pārklājums, kvalitatīvie pakalpojumi un inovatīvie produkti, ko uzņēmums kā tehnoloģiju modes noteicējs piedāvā klientiem. Pašlaik LMT tīkls nodrošina pārklājumu 99% Latvijas teritorijas, dodot iespēju lietot LMT pakalpojumus 97,8% iedzīvotāju. LMT bāzes staciju kopskaits ir vairāk nekā 840. LMT ir arī Latvijā visplašākais ātrgaitas mobilā interneta UMTS tīkls. Šobrīd ātrgaitas mobilo datu pārraides iespējas LMT klienti var lietot vairāk nekā 20 Latvijas pilsētās. Savukārt līdz gada beigām UMTS tīkls būs pieejamas jau visos Latvijas rajona centros. Tas veicina strauju mobilā interneta lietotāju skaita palielināšanos – šogad LMT mobilā interneta iBirojs pieslēgumu lieto sešas reizes vairāk klientu nekā pērn.

Tīkla un pakalpojumu kvalitāte arvien tiek attīstīta. Kopējie kapitālieguldījumi kopš uzņēmuma dibināšanas jau ir pārsnieguši 235 miljonus latu. LMT ir arī viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī – no uzņēmuma darbības sākuma līdz 2006. gadam valsts kopbudžetā LMT samaksājis 223 miljonus latu.