LMT UMTS tīklā darbu sāk 100. bāzes stacija

FEB
2007

Šodien Salaspilī darbu sāka simtā LMT UMTS bāzes stacija, kas nodrošina trešās paaudzes mobilos sakarus un HSDPA datu pārraidi − ātrāko mobilo internetu Latvijā.

Juris Binde, LMT prezidents: "Trešās paaudzes mobilie sakari Latvijā ir sasnieguši to attīstības posmu, kad varam runāt par plaša patēriņa produktu, ko lieto arvien lielāks skaits LMT klientu. Augošo popularitāti nodrošina plašais UMTS tālruņu klāsts LMT dīleru veikalos, kā arī LMT datu pārraides risinājums iBirojs, kas ir ērti lietojams un nodrošina pilnvērtīgu piekļuvi mobilajam internetam. Turklāt mobilie sakari ir gandrīz vienīgā lieta, kas kļūst arvien pieejamāka par spīti inflācijai un vispārējam cenu pieaugumam".

LMT UMTS/HSDPA tīklā darbojas 100 bāzes stacijas 16 pilsētās: Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Jūrmalā, Kuldīgā, Liepājā, Limbažos, Rēzeknē, Saulkrastos, Siguldā, Talsos, Tukumā, Valmierā un Ventspilī. LMT trešās paaudzes sakaru tīkls nodrošina ļoti augstas kvalitātes balss sakarus un datu pārraidi ar ātrumu līdz pat 3.6 megabitiem sekundē.

Šā gada 1. februārī LMT bija 940 957 klienti, kas ir 41.21% valsts iedzīvotāju. LMT sakaru tīkls nodrošina pārklājumu 97.76% Latvijas iedzīvotāju un 99% valsts teritorijas.