LMT testē jaunas lejuplādes frekvences 5G ieviešanai

FEB
2018

Apstiprinot 5G ieviesēja līderpozīcijas, Latvijas Mobilais Telefons 1.februārī sadarbībā ar valsts frekvenču uzraugu VAS “Elektroniskie sakari” (VASES)   pirmo reizi Latvijā uzsāka testus 1500 MHz diapazonā (1452 – 1492 MHz).

Jaunās frekvences pēc standartu apstiprināšanas nākotnē varētu kļūt arī par vienu no 5G tīklam atvēlētajiem frekvenču diapazoniem. Uzsāktie testi ļaus pārbaudīt gan radioviļņu izplatīšanos jaunā spektra joslā, gan izmēģināt jaunu tehnoloģiju - papildus lejuplīnijas (Supplementary Downlink). Šis frekvenču diapazons ir izdalīts īpaši datu lejuplādei un to uztver visas jaunākās mobilo sakaru iekārtas.

LMT viceprezidents tehnoloģiskajos jautājumos Gunārs Danbergs: “Jaunās frekvences, kas īpaši izdalītas datu lejuplādei, ļaus testēt gan jaunus pakalpojumus 5G tīklā, gan uzlabot lietotāju pieredzi jau esošos pakalpojumos, kas prasa pietiekami lielu ātrumu un kapacitāti. Pieprasījums pēc LMT Mājas viedtelevīzijas kļūst arvien lielāks un nākotnē iegūstot šīs papildu frekvences, varēsim sniegt viedtelevīzijas pakalpojumu labā kvalitātē vēl plašākam klientu lokam.”

Jau pagājušajā gadā LMT būtiski pavirzījās uz priekšu 5G tehnoloģijas ieviešanā – izveidots jaunās paaudzei pielāgots mobilais lietu interneta tīkls un uzstādītas pirmās 5G pielāgotās bāzes stacijas Latvijā. Gatavojoties 5G, sasniegti arī vairāki datu pārraides ātruma rekordi, tostarp 930 Mbps mobilā interneta pārraides ātrums reālā LMT tīklā, kā arī septembrī izveidots bezvadu datu pārraides radiotīkla savienojums ar ātrumu jau 10 gigabiti sekundē (Gbps).

PAR  LMT
LMT ir klientu skaita, apgrozījuma un tīkla pārklājuma ziņā lielākais mobilo sakaru operators Latvijā ar plašāko klientu apkalpošanas tīklu. Kā inovāciju līderis tirgū, LMT jau šobrīd klientiem piedāvā pilna spektra, augstas kvalitātes telekomunikāciju pakalpojumus — balss sakarus, ātrgaitas mobilo internetu bez apjoma ierobežojumiem, kā arī mobilo televīziju LMT Straume un LMT Mājas viedtelevīziju.