LMT apgrozījums pieaug par 16%

APR
2016

2016. gada pirmajā ceturksnī LMT turpina stabilu izaugsmi, vēl vairāk nostiprinot savas līdera pozīcijas nozarē. Uzņēmuma apgrozījums audzis par 16%, salīdzinot ar 2015. gada atbilstošo periodu, un sasniedzis 44,2 miljonus eiro. Turpina augt arī pieslēgumu skaits un uzņēmuma rentabilitāte (EBITDA*).

“Latvijas patērētāji novērtē LMT mobilo sakaru pakalpojumu pieejamību, kvalitāti un pakalpojumu inovācijas. Tas atspoguļojas arī mūsu klientu skaita un apgrozījuma pieaugumā,” vērtē Juris Binde, LMT prezidents.

Pieslēgumu skaits 2016. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar atbilstošo iepriekšējā gada periodu, pieaudzis par 15 000 un sasniedz 1 125 000. Apgrozījums šajā pašā periodā audzis par 6 miljoniem eiro un sasniedz 44,2 milj. eiro, savukārt EBITDA augusi par 935 tūkst. eiro, salīdzinot ar 2015. gada pirmo ceturksni, un sasniedz 14,5 milj. eiro.

“Ar pilnu pārliecību varu teikt, ka ar pārdomātu stratēģiju esam kļuvuši par vienu no inovatīvākajiem mobilo sakaru operatoriem Eiropā, un mūsu darba rezultāti to apliecina. Spēcīgas konkurences apstākļos spējam nodrošināt plašāko un ātrāko 4G tīklu gan Rīgā, gan visā Latvijā un jau šobrīd veicam tīkla infrastruktūras sagatavošanu 5G tīklam. 2016. gada pirmajā ceturksnī esam pieteikuši un šogad piedāvāsim klientiem arī jaunu pakalpojumu kategoriju IKT nozarē – LMT mājas viedtelevīziju. Tādejādi LMT kā nozares līderis un pilna spektra sakaru operators nodrošinās jaunas iespējas TV pakalpojumu tirgū, paplašinot TV skatītāju izvēli un pieeju daudzveidīgam globālajam un vietējam televīzijas saturam,” ir gandarīts J. Binde.

Pirmajā ceturksnī LMT turpināja attīstīt mobilo televīziju LMT Straume, parādot skatītājiem vairāk nekā 100 būtisku sporta, kultūras, izglītības un izklaides notikumu tiešraidē, ko noskatījušies vairāk nekā 300 000 cilvēki. LMT Straume izpelnījusies arī augstu profesionāļu novērtējumu - saņēmusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) “Celmlauža balvu” par Latvijā inovatīvas mediju platformas attīstību tiešraides satura izplatīšanai.
LMT kā vienīgais no Latvijas telekomunikāciju nozares uzņēmumiem 2016. gada 1. ceturksnī ierindojies Eiropas vērtīgāko telekomunikāciju uzņēmumu topā, un tā zīmola vērtība izteikta 86 miljonos ASV dolāru **.

*EBITDA – peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem.
**Žurnāla European Communications un zīmolu vērtēšanas kompānijas Brand Finance veidotais starptautiskais tops.

PAR LMT
LMT ir klientu skaita, apgrozījuma un tīkla pārklājuma ziņā lielākais mobilo sakaru operators Latvijā ar plašāko klientu apkalpošanas tīklu. Kā inovāciju līderis tirgū, LMT jau šobrīd klientiem piedāvā pilna spektra, augstas kvalitātes telekomunikāciju pakalpojumus – balss sakarus, ātrgaitas mobilo internetu bez apjoma ierobežojumiem, kā arī mobilo televīziju LMT Straume un mūzikas straumēšanas pakalpojumu Spotify. LMT ir oficiālais Marshall un iPhone telefonu izplatītājs Latvijā.