Latvijas Mobilā Telefona pirmā ceturkšņa apgrozījums nemainās un pārsniedz 30 miljonus latu

APR
2012

Lietotāju uzticība Latvijas Mobilā Telefona (LMT) nodrošinātajai augstajai sakaru kvalitātei un nemitīgi augošajam 3G pārklājumam ļāvusi uzņēmumam vēl vairāk nostiprināt līdera pozīciju mobilo sakaru operatoru tirgū.

2012. gada pirmajā ceturksnī LMT klientu skaits pieaudzis par vairāk nekā sešiem tūkstošiem, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pirms gada, un sasniedzis 1,054 miljonus. Koncerna ceturkšņa apgrozījums salīdzinot ar 2011.gada 1.ceturksni palicis gandrīz nemainīgs – 30,14 miljoni latu, savukārt tīrā peļņa – 5,7 miljoni, kas atbilst uzņēmuma pēdējos gados realizētajai lielo investīciju veikšanas politikai.

Ceturkšņa rezultātus komentē LMT prezidents Juris Binde Varam droši teikt, ka LMT apņemšanās izveidot visu Latvijas teritoriju pārklājošu, ātru 3G tīklu attaisnojas. Ceturkšņa rezultāti apliecina, ka LMT nospraustie mērķi mūsu klientiem ir ļoti aktuāli. Internetu telefonā lieto aizvien vairāk cilvēku, pārraidīto datu apjoms stabili aug. Mēs redzam, ka klienti tiecas izmantot moderno tehnoloģiju piedāvātās iespējas, un to pierāda arī statistika – gandrīz sestā daļa LMT tīkla lietotāju jau ir viedtālruņu īpašnieki.

Kopējais viedtālruņu skaits LMT tīklā marta beigās sasniedza 147 226, kas ir 15,8% no visiem izmantotajiem sakaru līdzekļiem. Tieši pirms gada viedtālruņu īpatsvars bija tikai 8,4%. Paplašinātās iespējas tieši ietekmējušas datu pārraides apjomu. 2012.gada 1.ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pēdējo ceturksni tas pieauga par 24,4%. Kopējais pārraidīto datu apjoms šogad stabili bijis virs 400 tūkstošiem gigabaitu mēnesī un martā jau pietuvojās pusmiljonam gigabaitu.

Par LMT

LMT ir lielākais mobilo sakaru operators Latvijā ar plašāko tīkla pārklājumu un LMT mobilais internets ir pieejams visā tīkla pārklājuma zonā, kas ir 99% Latvijas teritorijas. Pašlaik ātrgaitas 3G tīkla pārklājums sasniedzis 90% Latvijas teritorijas.

Šogad LMT atzīmē pastāvēšanas 20. gadadienu. Kopš LMT dibināšanas kopējie kapitālieguldījumi sasnieguši gandrīz 300 miljonus latu, turklāt katru gadu LMT iegulda mobilo sakaru tīkla attīstībā ievērojami vairāk līdzekļu nekā konkurenti. Tas ļāvis izveidot vienu no modernākajiem sakaru tīkliem Eiropā, kas nodrošina augstu pakalpojumu kvalitāti. 2011.gadā LMT infrastruktūrā investējis 18 miljonus latu. 20 gadu laikā LMT valstij nodokļos samaksājis vairāk nekā 350 miljonus latu un dividendēs, tai skaitā pastarpināti, vairāk nekā 215 miljonus latus. Kā augsts novērtējums LMT darbam ir daudzie apbalvojumi. LMT jau trešo gadu ir Uzņēmumu Reputācijas topa, Latvijas patērētāju Mīlētāko zīmolu un Latvijas iekārojamāko darba devēju topa augšgalā.