• Autorizēties
  • Meklēt

LMT tīklā joprojām populārākie Nokia mobilie tālruņi

LMT PRESES SEKRETĀRE
    Elīna Lidere
    MAR
    2001

Marta sākumā Latvijas Mobilā Telefona tīklā visplašāk bija pārstāvēti Nokia (60%), Ericsson (12.9%), Siemens (10%), Philips (3.5%), Alcatel (3.1%), Sagem (2.6%), Motorola (2.2%), Bosch (1.8%), Sony (1.5%) un Samsung (0.7%) mobilie tālruņi. Izplatītākais mobilā telefona modelis joprojām ir Nokia 5110, tam seko Nokia 3210, Nokia 6110, Nokia 3110 un Ericsson GA628.

Jaunu telefonu tirdzniecībā vadošo vietu ieņem Nokia 3310, Nokia 5110, Nokia 6210, Nokia 3210 un Nokia 6150.

Aptuveni 40% no visiem LMT tīklā pieslēgtajiem mobilajiem telefoniem ir duālie tālruņi, kas darbojas GSM 900/1800 tīklā. Pirms gada tikai 17% mobilo telefonu atbalstīja šo iespēju. Gandrīz visi jaunie mobilo tālruņu modeļi, kas pieejami Latvijā, darbojas gan GSM 900, gan GSM 1800 tīklā. LMT mobilo sakaru tīklā ir 64 bāzes stacijas, kas nodrošina sakarus GSM 1800 frekvencē Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Cēsīs un Daugavpilī.

5,1% LMT tīklam pieslēgto tālruņu ļauj izmantot WAP bezvadu piekļuvi Internetam.

Latvijā ir 92 mobilo telefonu dīleru firmas, kas piedāvā mobilos tālruņus ar LMT pieslēgumu 312 tirdzniecības vietās visā Latvijā. Rīgā atrodas 43 LMT dīleru firmas.

LMT PRESES SEKRETĀRE
    Elīna Lidere