• Autorizēties
  • Meklēt

Divu nedēļu laikā darbu sāk astoņas jaunas LMT bāzes stacijas

LMT PRESES SEKRETĀRE
    Elīna Lidere
    OKT
    2001

No 18. oktobra līdz 1. novembrim darbu būs sākušas astoņas jaunas Latvijas Mobilā Telefona bāzes stacijas.

Uzstādītās bāzes stacijas darbojas GSM 900 tīklā un nodrošina sakarus Ventspils rajona Miķeļtornī, Alūksnes rajona Liepnā (pie robežas ar Krieviju), Ventspils rajona Ancē, Gulbenes rajona Lejasciemā un Rīgas rajona Jaunceltnēs. Trīs jaunas bāzes stacijas sākušas darbu Rīgā - Mūkusalas ielas, Spilves un Berģu rajonā.

Līdz novembra sākumam LMT sakaru tīkls šogad paplašināts ar 57 jaunām GSM bāzes stacijām, to kopējo skaitu palielinot līdz 525. Latvijas Mobilais Telefons nodrošina GSM pārklājumu 91,6% Latvijas teritorijas, 93,7% iedzīvotāju dodot iespēju izmantot mobilos sakarus.

2001. gadā Latvijas Mobilā Telefona sakaru tīkla un infrastruktūras attīstībā tiks investēti 26,5 miljoni latu. Kopējie ieguldījumi kopš 1992. gada ir vairāk nekā 117 miljoni latu.

Oktobra vidū LMT klientu skaits bija vairāk nekā 320 000, tas ir 13,58% Latvijas iedzīvotāju.

LMT PRESES SEKRETĀRE
    Elīna Lidere