Rīgā notiks UMTS forums

JŪN
2001

No 25. līdz 27.jūnijam Rīgā, viesnīcā "Radisson SAS Daugava" notiks plašs starptautisks pasākums telekomunikāciju sfērā – UMTS Forums. UMTS Forums ir starptautiska un neatkarīga institūcija, kas ir apņēmusies, balstoties uz starpnozaru sadarbību, veiksmīgi ieviest un attīstīt UMTS/IMT-2000 ’’trešās paaudzes’’ mobilo komunikāciju sistēmas. Forums ir dibināts 1996. gadā. Tā ir globāla bezpeļņas organizācija, kurā pašlaik ir gandrīz 240 dalīborganizācijas (no 40 valstīm visos kontinentos) no mobilo operatoru, piegādātāju, likumdošanas, konsultāciju, IT un mediju biznesa jomām.

Koncentrējoties uz tirgus orientētu rekomendāciju sniegšanu un veidojot vidi UMTS/IMT-2000 veiksmīgai komerciālai realizācijai globālā mērogā, Forums organizē daudz dažādu pasākumu, lai veicinātu trešās paaudzes mobilo komunikāciju iespēju un problēmu apzināšanos un izpratni. Katru gadu Foruma pasākumi notiek dažādās valstīs. Šogad Rīgā Foruma dalībniekus uzņems "Latvijas Mobilais Telefons SIA". LMT aktīvi iesaistās UMTS Foruma darbā jau kopš 1997.gada un ir vienīgais no Baltijas valstu mobilo sakaru operatoriem šajā organizācijā.

Pēdējo desmit gadu laikā UMTS ir intensīvas pasaules mēroga zinātniskās izpētes priekšmets. Šī sistēma var sniegt unikālu iespēju izveidot masu patēriņa tirgu ļoti personalizētai un lietotājam draudzīgai mobilai pieejai nākotnes informācijas sabiedrībai. UMTS tiešā veidā nodrošinās grafisku attēlu, video komunikāciju un citas platjoslas informācijas, kā arī balss un datu pakalpojumu pārraidi. UMTS attīstīsies uz šodienas mobilo tehnoloģiju bāzes un paplašinās to iespējas, nodrošinot palielinātu kapacitāti, datu pārraides ātrumu un daudz lielāku pakalpojumu klāstu.

Vadošie telekomunikāciju iekārtu un aparatūras piegādātāji pašlaik izmēģina praksē UMTS eksperimentālās sistēmas visā pasaulē. UMTS licences jau ir piešķirtas vairākās Eiropas valstīs. Paredzams, ka Latvijā licence UMTS pakalpojumu sniegšanai tiks izsolīta 2002. gadā.

Foruma sagatavošana Latvijā ir uzticēta SIA "Birojs 2000", kas ir pazīstama kā profesionāla un darbos sevi pierādījusi firma. Foruma galvenais finansētājs ir "Latvijas Mobilais Telefons SIA", sponsors – firma "Nokia".