LMT administratīvās ēkas skiču projektu konkursā uzvarējis SIA "Tectumi"

MAR
1999

"Par jaunas administratīvās ēkas nepieciešamību mēs pārliecinājāmies jau sen. Ja visi uzņēmuma dienesti veido vienu veselu komandu, tad loģiski, ka tiem jāatrodas vienkop, nevis astoņās dažādās vietās. Ieguvēji būtu gan uzņēmuma darbinieki, gan LMT abonenti.", uzskata Juris Binde, LMT ģenerāldirektors.

Lēmums celt jaunu administratīvo ēku tika pieņemts tādēļ, ka Rīgā nav LMT vajadzībām atbilstošu brīvu namu, ir tikai rūpnieciskie kompleksi un to pārbūve nav rentabla. Pagājušā gada novembrī tika izsludināts administratīvās ēkas skiču projekta konkurss, kuru organizēja starptautiskais būvniecības menedžmenta birojs SIA "SBMB". Konkursa atlasei pieteicās 22 organizācijas - arhitektu biroji, projektēšanas, menedžmenta un būvniecības firmas. Izvērtējot pretendentu pieredzi un iespējas, tika atlasīti 6 arhitektu biroji, kuri katrs izgatavoja savu projekta variantu.

Skiču konkursa uzvarētājs ir arhitektu birojs SIA "Tectum", bet projekta autori ir arhitekti Alvis Zlaugotnis un Ieva Bērziņa. Lēmumu par konkursa uzvarētāju pieņēma LMT izpilddirekcijas padome, ņemot vērā žūrijas komisijas ieteikumus. Žūrijas komisijas vadītājs ir Jānis Lejnieks, Latvijas Arhitektu savienības priekšsēdētājs.

LMT jaunās administratīvās ēkas adrese būs Ropažu iela 2, kas atrodas līdzās VEF Kultūras pilij. Ēkā ir paredzētas telpas visiem Latvijas Mobilā Telefona dienestiem, kā arī GSM centrālei.