LMT izaugsme turpinās - apgrozījums aug par 9 %

OKT
2016

Mobilo datu pakalpojumu attīstība, pieslēgumu skaita pieaugums un viedierīču tirdzniecība ļāvusi Latvijas Mobilajam Telefonam (LMT) turpināt spēcīgu izaugsmi 2016. gada trešajā ceturksnī.

LMT apgrozījums gada pirmajos deviņos mēnešos ir 139 miljoni eiro  - par 9 % vairāk nekā pērn šajā periodā. Pieslēgumu skaits sasniedz 1 179 000. Tas ir par 39 tūkstošiem vairāk, salīdzinot ar 2015. gada septembri.  Pirmajos deviņos gada mēnešos LMT rentabilitāte jeb EBITDA* augusi par 6 % jeb 2,7 miljoniem eiro, sasniedzot 46,4 miljonus eiro. Uzņēmums turpina nostiprināt savas līdera pozīcijas pakalpojumu inovācijās, kvalitātē un pieejamībā. Straujākā izaugsme vērojama datu pakalpojumu attīstībā, ļaujot kāpināt ieņēmumus šajā segmentā par 14 %, salīdzinot ar 2015. gada trešo ceturksni.

Arvien lielāku popularitāti gūst mobilā televīzija LMT Straume. Skatījumu skaits LMT Straumē gada laikā pieaudzis par 22 %. LMT Straumes veidotās olimpiādes tiešraides no Vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro vēroja turpat 200 tūkstoši cilvēku. LMT Straume 2016. gadā saņēmusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes „Celmlauža balvu” par Latvijā inovatīvas mediju platformas attīstību tiešraides satura izplatīšanai.

"Viedās tehnoloģijas ļauj nodrošināt attīstības izrāvienu un jaunas iespējas Latvijas tautsaimniecībai. Jau tagad arvien vairāk mūsu klientu veiksmīgi pielieto dažādus mobilos risinājumus, lai uzlabotu konkurētspēju un savu ikdienu. Tiek ieviesti jauni viedo pilsētu, viedās uzņēmumu pārvaldības un klientu apkalpošanas risinājumi, kā arī turpina augt viedpalīgu izmantošana sadzīvē. LMT turpina investēt sakaru tīkla un pakalpojumu attīstībā, lai veicinātu Latvijas konkurētspēju globālajā tirgū,” norāda Juris Binde, LMT prezidents.

LMT ir pēc klientu skaita, apgrozījuma un tīkla pārklājuma lielākais mobilo sakaru operators Latvijā. Kā inovāciju līderis LMT klientiem piedāvā pilna spektra, augstas kvalitātes telekomunikāciju pakalpojumus – balss sakarus, ātrgaitas mobilo datu pārraidi, mobilo televīziju LMT Straume, kā arī mobilajā platformā balstītus fiksētos balss sakarus un datu pārraidi. LMT ir vienīgais no Latvijas telekomunikāciju nozares uzņēmumiem, kas iekļauts Eiropas vērtīgāko telekomunikāciju uzņēmumu topā 2016. gadā, un tā zīmola vērtība izteikta 86 miljonos ASV dolāru**.

*EBITDA - peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem.
**Telekomunikāciju vērtīgāko zīmolu Top 100 kopš 2004. gada veido žurnāls European Communications sadarbībā ar Brand Finance, kas ir pasaulē vadošā zīmolu vērtēšanas un stratēģiju konsultāciju kompānija