LMT 2015. gadā straujākā izaugsme desmit gadu laikā

JAN
2016

2015. gadā ievērojami audzis LMT apgrozījums, klientu skaits, rentabilitāte un peļņa, sasniedzot straujāko izaugsmi desmit gadu laikā. Apgrozījums gada laikā pieaudzis par 11% līdz 179,2 miljoniem eiro. Rentabilitāte (EBITDA*) palielinājusies par 19% jeb 9,3 miljoniem eiro, sasniedzot 59,4 miljonus eiro jeb 33,2% no apgrozījuma. 2015.gadā LMT guvis 22,1 miljonu eiro tīro peļņu.

TeliaSonera viceprezidents, LMT padomes priekšsēdētājs Klāss Nikanders (Claes Nykander) vērtē: “LMT 2015. gadā ir demonstrējis spēcīgu izaugsmi apgrozījuma un peļņas rādītājos. To izdevies panākt ar pārdomātu biznesa stratēģiju, jaunu pakalpojumu ieviešanu, gudrām investīcijām tīkla infrastruktūrā un kvalitatīvu klientu servisu.”

LMT ir tirgus līderis pēc pieslēgumu skaita un pagājušā gada laikā tas palielinājies vēl par 19 tūkstošiem un sasniedzis 1 132 552. Arvien vairāk iedzīvotāju ikdienā izmanto mobilā interneta iespējas, kā rezultātā datu pārraides apjoms pērn LMT tīklā gandrīz divkāršojies. Datu pārraide veido jau vairāk nekā trešdaļu LMT ieņēmumu no pamatpakalpojumiem, kas pērn kopumā auguši par 4,2% sasniedzot 105 miljonus eiro. Savukārt realizēto viedtālruņu pārdošanas apjoms gada laikā palielinājies par 50%.

“2015. gadā LMT spēcīgas konkurences apstākļos panācis strauju izaugsmi visos būtiskākajos rādītājos – apgrozījuma, rentabilitātes, peļņas un pakalpojumu pieslēgumu skaita ziņā. Tas izdevies, pateicoties pārdomātām investīcijām infrastruktūrā un jaunu pakalpojumu attīstībai, tehnoloģiju konverģencei un mobilo tehnoloģiju patēriņa augošajai dominantei Latvijā,” norāda Juris Binde, LMT prezidents. “Šogad turpināsim darbu pie 5G tehnoloģijas attīstības Latvijā, kā arī būtiski paplašināsim LMT Straumes mobilo tiešraižu piedāvājumu – konferences, teātra izrādes, koncertus, sporta spēles un citu nozīmīgu saturu,” turpina J. Binde. LMT Straume ir mobilā televīzija, kura pieejama visu operatoru klientiem gan mobilajās ierīcēs, gan datoros. LMT Straume unikālo lietotāju skaits 2015. gadā sasniedzis vienu miljonu skatītāju.

Gada laikā infrastruktūras un pakalpojumu attīstībā LMT investējis 39,5 miljonus eiro, palielinot 4G bāzes staciju skaitu līdz 751 un nodrošinot labāko mobilo sakaru pārklājumu Latvijā. Kopumā kopš darbības pirmsākumiem LMT sakaru infrastruktūrā investējis 573 miljonus eiro.

Nodokļos 2015. gadā samaksāti 35,4 miljoni eiro, savukārt kopš LMT dibināšanas kopumā LMT nodokļos samaksājis vairāk nekā 600 miljonus eiro. Savukārt dividendēs no peļņas LMT īpašniekiem kopumā darbības laikā izmaksāti 767 miljoni eiro.

*EBITDA – peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem.

PAR LMT
LMT ir klientu skaita, apgrozījuma un tīkla pārklājuma ziņā lielākais mobilo sakaru operators Latvijā ar plašāko klientu apkalpošanas tīklu. Kā inovāciju līderis tirgū, LMT jau šobrīd klientiem piedāvā pilna spektra, augstas kvalitātes telekomunikāciju pakalpojumus – balss sakarus, ātrgaitas mobilo internetu bez apjoma ierobežojumiem, kā arī mobilo televīziju LMT Straume un mūzikas straumēšanas pakalpojumu Spotify. LMT ir oficiālais Marshall un iPhone telefonu izplatītājs Latvijā.