LMT rentabilitāte pieaugusi par 12 procentiem

APR
2015

Pateicoties mērķtiecīgajām investīcijām tīkla attīstībā un jaunu pakalpojumu ieviešanā, Latvijas Mobilajam Telefonam (LMT) šī gada pirmajā ceturksnī izdevies ievērojami palielināt ienesīgumu. EBITDA absolūtajos skaitļos, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, ir pieaudzis par 12 procentiem, ieņēmumi no pamatpakalpojumiem – par 6,3 procentiem.

Juris Binde, LMT prezidents: „Ievērojamās investīcijas 4G tīkla attīstībā LMT ļauj piedāvāt saviem klientiem plašāko ātrgaitas internetu Latvijā. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas šogad publiskotais pārskats vēlreiz apliecina LMT līderību – 55% mērījumu LMT interneta lejupielādes ātrums pārsniedzis 10 Mbit/s. Augstā kvalitāte, pieaugošais datu patēriņš līdz ar klientiem izdevīgiem piedāvājumiem ļāvis palielināt uzņēmuma ienesīgumu un turpināt attīstīties jaunos virzienos.”

LMT turpina uzstādīt vidēji pa vienai 4G bāzes stacijai darba dienā, to skaits sasniedzis jau 660. LMT pakalpojumu izmantošanu veicinājis ne tikai plašais 4G pārklājums, bet arī realizēto viedtālruņu skaita pieaugums. To nodrošinājis ATVĒRTAIS līguma ierīču piedāvājums, kas izbeidza ēru ar divu gadu līgumiem, ļaujot kaut pēc 6 mēnešiem mainīt telefonu un nodrošinot šo iespēju arī konkurentu klientiem. Šī gada pirmajā ceturksnī pārdoto viedtālruņu skaits, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, pieaudzis par 86%.

Lai vēl kvalitatīvāk spētu nodrošināt klientu apkalpošanu, LMT ir izstrādājis jauno mobilā satura centru konceptu. Šo 66 centru attīstībā tuvāko gadu laikā plānots investēt 3,2 miljonus eiro, ieguldot līdzekļus ne tikai aprīkojumā, bet lielu uzmanību pievēršot darbinieku apmācībām par lietotnēm un citu mobilo saturu.

Šā gada pirmajā ceturksnī LMT pieslēgumu skaits saglabājies stabils - 1 110 000, uzņēmuma apgrozījums ir 38 miljoni eiro, kas attiecībā pret pērnā gada pirmo ceturksni mainījies tikai tik daudz, cik to ietekmējušas regulatīvās izmaiņas – Eiropas Komisijas ieviestie viesabonēšanas un SPRK noteikto starpsavienojumu tarifu ierobežojumi un izmaiņas iekārtu pārdošanas principos (Atvērtais).

Par LMT
LMT ir klientu skaita, apgrozījuma un tīkla pārklājuma ziņā lielākais mobilo sakaru operators Latvijā ar plašāko klientu apkalpošanas tīklu. Visā Latvijas teritorijā ir pieejams LMT ātrgaitas 3G internets un plašākais īpaši ātrais un stabilais 4G internets ar 660 4G bāzes stacijām, kā arī vienīgajiem Latvijā arī 4G+ internets. Ikgadējā „Uzņēmumu reputācijas topā” LMT atzīts par uzņēmumu ar desmit gadu laikā labāko reputāciju Latvijā.